Ζωζώ Λιδωρίκη
πληροφορίες για το σεμινάριο “Οι δημόσιες σχέσεις είναι επιστήμη και όχι lifestyle” της Ζωζώς Λιδωρίκη

Ζωζώ Λιδωρίκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης και στη συνέχεια πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα με τις σπουδές της εργάζεται σε ένα από τα κορυφαία γραφεία Δημοσίων Σχέσεων Δεσμός. Εκεί θα ευτυχήσει να έχει ως «δάσκαλο» τον Μάνο Παυλίδη, ιδρυτή του γραφείου και πρύτανη των Δημοσίων Σχέσεων της εποχής. Ο ίδιος την παροτρύνει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τις Δημόσιες Σχέσεις. Θα κάνει τα πρώτα της βήματα σε Μ.Μ.Ε. (αρθρογραφούσε ήδη στη «Δημοσιότητα») και σε θέματα δημοσίων σχέσεων σε μεγάλες επιχειρήσεις και πρεσβείες.

Στη συνεργασία και κοινή πορεία της με τον Αλέκο Λιδωρίκη, αναλαμβάνει την ταξινόμηση του Δημοσιογραφικού και Θεατρικού του αρχείου, αλλά και την επιμέλεια των θεατρικών και δημοσιογραφικών του εκδόσεων.

Το 1991 ιδρύει την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού» με κύριο σκοπό την προβολή στο εσωτερικό και εξωτερικό των εκφραστών του ελληνικού Πνεύματος πάνω στα Γράμματα, στις Τέχνες και στην Επιστήμη. Μια πολιτισμική αναγκαιότητα με επαγγελματικό ορθολογισμό, έγκαιρο σχεδιασμό, συμβόλαια, πνευματικά δικαιώματα, νομική υπόσταση και σημαντική προσφορά στον τόπο. Πιστεύει ότι το Πολιτιστικό Προϊόν είναι το σημαντικότερο όπλο και το μόνο ανταγωνιστικό προϊόν της Ελλάδας και συνεργάζεται με πολλές χώρες στην Ευρώπη, Αμερική και Ασία, με Πολιτιστικά Ιδρύματα, Μουσεία, Πρεσβείες, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εκδοτικούς Οίκους κ.α.

Είναι πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του ΕλληνοΑμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Μέλος του Δ.Σ. του Ελληνο-Ρωσικού Συνδέσμου. Και πρόεδρος της εταιρίας Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού www.irfc.gr