Πέτρος Κούρτης
πληροφορίες για το σεμινάριο “Art in Time” του Πέτρου Κούρτη

Πέτρος Κούρτης

Ενώ η μουσική του πορεία διατρέχει δεκαετίες, σταθμό στην καριέρα του αποτέλεσε η συνεργασία του με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου και τον Γιώργο Κουμεντάκη για τηv Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004, κατέχοντας το ρόλο του τυμπανιστή στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και ηχογραφώντας με τα κρουστά του τα περισσότερα από τα μουσικά θέματα της έναρξης.

– Faculty in F. Nakas Athens Conservatory 1994 – 2012
– Official partner of Berklee College of Music, as faculty- special trainer at Studies Abroad program 2001 – 2011 (Modern and Mediterranean music course)
– Clinician – Visiting Artist @ Berklee Valencia Campus  – Mediterranean music institute

Το εκπαιδευτικό του ταξίδι ξεκινά το 1990 με πρώτο σταθμό τη Βραζιλία.

Σπούδασε κλασσικά κρουστά στο Δημοτικό Ωδείο Ζωγράφου και συνέχισε τις σπουδές του στο Βerklee College of Music όπου μελέτησε Ethnic Percussion δίπλα σε κορυφαίους μουσικούς όπως o Jamey Haddad, o Glen Velez, o Giovanni Hidalgo κ.ά.

Συνδημιουργός του Playground for the arts. Δημιουργός και καλ. διευθυντής των καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων που πραγματοποιούνται με μεγάλη επιτυχία σε ετήσια βάση απο το 2012, Artventure Camp και MEDITERRANEAN Percussion LAB.

Ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «ΙΑΣΙΣ» και του συνόλου κρουστών «ΚΡΟΤΑΛΑ»

Οι Loorena McKenit, Al De Meola, Omar Farouk Tekbilek, Dulce Pontes, Eddy Napoli, Mira Anwar Awad, Sezen Aksu, είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες της διεθνούς μουσικής σκηνής, με τους οποίους έχει κατά καιρούς συνεργαστεί.

Οι Μ. Θοδωράκης, Σ. Ξαρχάκος, Γ. Νταλάρας, Χ. Αλεξίου, Δ. Σαββόπουλος, Ελ. Αρβανιτάκη κ.α είναι μερικοί από τους εξέχοντες Έλληνες συνθέτες, μουσικούς και τραγουδιστές της χώρας μας που έχει συνεργαστεί μαζί τους.

Μέχρι σήμερα έχει συγγράψει δύο βιβλία για εκμάθηση κρουστών οργάνων (εκδόσεις Φίλιππος Νάκας), θεωρείται ένας από τους πιο διακεκριμένους καθηγητές κρουστών και διαθέτει στο ενεργητικό του έναν μεγάλο αριθμό σεμιναρίων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

www.petroskourtis.com