Λίγο πριν από την έναρξη του νέου Κέντρου Δια Βίου Μάθησης FAUST CULTURE την επόμενη εβδομάδα, ένας από τους εισηγητές των σεμιναρίων, ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου μιλάει για το νέο εγχείρημα του πολυχώρου Faust :

“Συμμετέχω ως εισηγητής (στιχουργικής και τραγουδοποιίας) στα Σεμινάρια του FAUST Bar-Theatre-Arts μέλος κι εγώ μιας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας  ομάδας διδασκόντων που προέρχεται από διαφορετικές πολιτισμικές και  καλλιτεχνικές αφετηρίες. Ο πλουραλισμός αυτός είναι συγχρόνως εγγύηση σοβαρότητας και αφορμή για δημιουργικές συνομιλίες, αφού (όπως το έχουν  ευφυώς τεκμηριώσει οι αρχαίοι ημών πρόγονοι) κάποτε όλες οι τέχνες ήτανε  μία… Κι από τότε που χωρίστηκαν (όπως έχει πει ο συμπατριώτης μου Βασίλης Παπαβασιλείου) νοσταλγεί η μία την άλλη.  Ζούμε σε μια παράξενη στιγμή και είναι γεγονός πως οι τέχνες μας και τα ενδιαφέροντα μας (που όλα τους έχουν κοινωνικά χαρακτηριστικά και ανάγκη  δράσης κι επικοινωνίας στον δημόσιο χώρο) πλήττονται από την πανδημία.
Είναι ωστόσο σημαντικό (και ίσως απόλυτα αναγκαίο), τηρώντας κατά γράμμα εννοείται τις υγειονομικές οδηγίες και υποχρεώσεις, να συνεχίσουμε με όσα αγαπάμε και είναι (επιτρέψτε μου) η ουσία της ύπαρξης μας. Το Faust για όλους αυτούς τους λόγους (και πολλούς περισσότερους και εξίσου σημαντικούς) προχώρησε σε αυτήν την δημιουργική πρωτοβουλία. Τα σεμινάρια είναι πάντα η αρχική αφορμή – η συνέχεια, η διαδρομή, το ωραίο ταξίδι, αυτά είναι τα κρίσιμα, αυτά και τα εξαιρετικά.”

Ο Γιώργος Ανδρέου θα διδάσκει “Στιχουργική τραγουδιού και τραγουδοποιΐας” από την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, 18:00 – 21:00. 

Για περισσότερα : Γιώργος Ανδρέου Σεμινάριο στιχουργικής τραγουδιού και τραγουδοποιΐας