Λίλλυ Μελεμέ
πληροφορίες για το σεμινάριο “Εισαγωγή στη σκηνοθεσία – από τη θεωρία στην πράξη” της Λιλλύς Μελεμέ

Λίλλυ Μελεμέ

Γεννήθηκε στην Αθήνα.

Πτυχιούχος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (τομέας Λογοτεχνίας-Πολιτισμού).

Αριστούχος απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του θεάτρου «Τζένη Καρέζη» (4ετής φοίτηση, 1995-1999).

Αριστούχος απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Εργαστηρίου Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου (2001-2004).

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σκηνικής κίνησης, ακροβατικών και σκηνικού λόγου-performance με κορυφαίους ρώσους δασκάλους από το Κρατικό Ινστιτούτο Τέχνης της Μόσχας και τη Σχολή του Θεάτρου Βαχτάνγκοφ (Νικολάι Κάρποφ, Αντρέι Στσούκιν, Ιρίνα Πρόμπτοβα), σκηνοθεσίας με τον Σλόμπονταν Ουνκόφσκι, αρχαίου δράματος με τη Λυδία Κονιόρδου, κ.α.

Ως σκηνοθέτις, έχει συνεργαστεί , μεταξύ άλλων, με το Εθνικό Θέατρο , το Θέατρο Τέχνης, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Φεστιβάλ Αθηνών, το Φεστιβάλ Φιλίππων.

Μερικές από τις παραστάσεις που έχει σκηνοθετήσει:

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ του Κ. Ντίκενς, ΧΟΗΦΟΡΟΙ του Αισχύλου , ΤΕΡΕΖ ΡΑΚΕΝ του Εμίλ Ζολά , ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ του Χέρμαν Κόχ, ΧΑΝΣ ΚΟΛΧΑΑΣ του Τζέιμς Σόντερς, ΣΑΛΩΜΗ του Όσκαρ Ουάιλντ , ΚΑΣΣΥ του Ανδρέα Φλουράκη, Ο ΕΞΗΝΤΑΒΕΛΟΝΗΣ του Κων/νου Οικονόμου εξ Οικονόμων, ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΩΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ του Λεωνίδα Προυσαλίδη, ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΤΖΟΥΛΙΑ του Αυγ. Στρίντμπεργκ, ΛΟΥΛΟΥ του Φ. Βέντεκιντ, ΟΡΛΑΝΤΟ της Σάρα Ρουλ, ΘΕΙΟΣ ΒΑΝΙΑΣ του Α.Π. Τσέχωφ , LA PETITE MORT του Μισέλ Φάις, ΤΖΕΛΑ, ΛΕΛΑ, ΚΟΡΝΑΣ του Φ. Λούντβιχ, ΓΕΡΜΑ του Φ. Γκ. Λόρκα , Ο ΠΑΤΕΡΑΣ του Α. Στρίντμπεργκ , ΡΩΣΙΚΗ ΡΟΥΛΕΤΑ του Α.Π. Τσέχωφ , Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ του Ν.Β. Γκόγκολ, Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ MR LOVE της Κ. Λητς , ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΑΣ του Μ. Τουέιν, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ του Εστέβα Σολέρ, SHOOT/GET TREASURE/REPEAT του Μάρκ Ρέιβενχιλ , ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΣΚΥΛΙ του Μισέλ Φάις, ΛΑΣΠΗ του Β. Χατζηγιαννίδη, ΤΑΡΤΟΥΦΟΣ του Μολιέρου, Ο ΜΑΥΡΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ του Α.Π.Τσέχωφ, κ.α.