Κωνσταντίνος Ζερβός
πληροφορίες για το σεμινάριο “ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΔΙΑΙΤΑ! Βρες τον δικό σου τρόπο διατροφικής ισορροπίας και απόλαυσης” του Κωνσταντίνου Ζερβού

Κωνσταντίνος Ζερβός

Ζερβός Κωνσταντίνος -ΜSc Προαγωγή και Αγωγή της Υγείας, Ιατρικής Σχολής Αθηνών – Διατροφολόγος με ειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και τη διατροφική συμπεριφορά. Εκπαιδευτής προγράμματος ΕΑΤΤ*: γευματίζω ενσυνείδητα.

Στόχος του, η έμπνευση και κινητοποίηση ατόμων και ομάδων με σκοπό την αλλαγή της διατροφικής τους συμπεριφοράς και την προαγωγή της υγείας και της ευεξίας τους ολιστικά.

Ξεκινώντας την καριέρα του ως «κλασικός» διατροφολόγος παρατήρησε με τα χρόνια, πως το «γιατί» τρώμε είναι εξίσου σημαντικό με το «τι» τρώμε. Ακολουθώντας μεταπτυχιακές σπουδές στην ψυχολογία της υγείας και της διατροφικής συμπεριφοράς, επέλεξε τα τελευταία 10 χρόνια να εστιάζει στην αλλαγή της σχέσης με την τροφή.

Το 2016 σχεδίασε και υλοποίησε το project EATT*, την πρώτη πανελλαδικά επιστημονικά τεκμηριωμένη εκπαίδευση/παρέμβαση στη γευματική επίγνωση (mindful eating) στη συνειδητή γευματική συμπεριφορά. Η εκπαίδευση υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Το project EATT* βραβεύτηκε στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Προαγωγής και Αγωγής Υγείας, ως μία από τις πιο καλύτερες παρεμβάσεις στην κοινότητα ενώ τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν παρουσιαστεί στο International Conference on Mindfulness ( Amsterdam, 2018) και στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών (Θεσσαλονίκη, 2019).

Eπιπλέον έχει συνεργαστεί με πολυεθνικές εταιρίες που εδρεύουν στην Ελλάδα (Coca Cola/3E, Vodafone, LeasePlan κ.ά.) στα πλαίσια υλοποίησης προγραμμάτων προαγωγής υγείας και ευεξίας προς στους εργαζομένους τους.

Άρθρα του έχουν φιλοξενηθεί σε ελληνικά έντυπα (Lifo, Elle, Μodern Health κ.ά.) και ελληνικό και διεθνή ηλεκτρονικό Τύπο (me-cl.com, thecenterformindfuleating.org), ενώ βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης και η έρευνα ΕΑΤΤ*.

Είναι λέκτορας (εξωτερικός συνεργάτης) στο University of Shuffolk, επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, του ΕΚΠΑ και του Birmingham City University.

Αποτελεί μέλος της Ένωσης Διατροφολόγων-Διαιτολόγων Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρίας Προαγωγής και Αγωγής Υγείας, των Wellcoaches (παγκόσμιο δίκτυο), του Τhe Centre for Mindful Eating (παγκόσμιο δίκτυο).

www.konstantinoszervos.gr & www.eatt.gr