πληροφορίες για το σεμινάριο “Yoga your Voice” της Τζίνα Πούλου

Τζίνα Πούλου 

Η Τζίνα Πούλου είναι υψίφωνος με διεθνή καλλιτεχνική δράση και καθηγήτρια Α’ μονωδίας. Η δράση της επεκτείνεται και στον τομέα της καλλιτεχνικής παραγωγής. Είναι αριστούχος πολιτισμιολόγος με κατεύθυνση στην Ιστορία-Αρχαιολογία-Τέχνη. Επίσης, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης στην Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες (άριστα). Έχει ελληνοαμερικανική υπηκοότητα και μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.

Είναι απόφοιτη   του Εθνικού Ωδείου με υποτροφία, 1ο Βραβείο, Αριστείο και Διάκριση Εξαιρετικής Επίδοσης. Είναι κάτοχος δύο υποτροφιών (“Maria  Callas”, “Λίλιαν Βουδούρη”) με τις οποίες συνέχισε τις σπουδές της στη ΝέαΥόρκη, όπου και παρέμεινε δεκατρία χρόνια.  Είναι κάτοχος πολλών βραβείων και διακρίσεων διεθνών διαγωνισμών (Grand Prix “Maria Callas” Αθήνα, “Palm Beach Opera Competition” ΗΠΑ, “Rosa Ponselle”ΗΠΑ, “Marseille Opera Competition”  Γαλλία κ.ά.).

Έχει ερμηνεύσει πλήθος πρωταγωνιστικών ρόλων στην Ελλάδα (Εθνική Λυρική Σκηνή, Μέγαρο Αθηνών/Θεσσαλονίκης κ.ά.) και στο εξωτερικό (Ευρώπη, Αμερική), έχει λάβει μέρος σε συναυλίες και κοντσέρτα όπερας, μιούζικαλ και σύγχρονου τραγουδιού, συνεργαζόμενη με διεθνή ονόματα του χώρου της όπερας (Domingo, Estes κ. ά.), με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες (Μητσιάς, Φραγκούλης, Μακεδόνας  κ.ά.) και σπουδαίες ελληνικές και διεθνείς ορχήστρες, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές από τον ελληνικό και ξένο τύπο.       

Κατέχει τον τίτλο της Καθηγήτριας Μονωδίας Α’ πάνω από μία δεκαετία. Έχει διδάξει κλασικό και σύγχρονο τραγούδι σε πολλά ωδεία και σχολές, μεταξύ των οποίων το Εθνικό Ωδείο, το Ελληνικό Ωδείο, τη σχολή Fame Studio του Ant1, το talent show του Ant1 Χ Factor (όπου και κέρδισε ο μαθητής της), στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, καθώς και σε θεατρικές παραγωγές. Έχει παραδώσει πολλά και μεγάλα σεμινάρια σχετικά με την τεχνική του τραγουδιού σε Ελλάδα, Κύπρο και  Αμερική. Είναι μέλος (και η μοναδική Ελληνίδα καθηγήτρια) του NATS (National Association of Teachers of Singing) στην Αμερική και καθηγήτρια φωνητικής στην Ακαδημία Camerata Bardi στη Νέα Υόρκη. Εισήγαγε στην Ελλάδα το YogaYourVoice (www.yogayourvoice.com), σε συνεργασία με το κέντρο Expressive Healing Movement στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.