πληροφορίες για το σεμινάριο “Ενδυνάμωση Αναπνευστικού & Ελευθερία Κίνησης ” του Γιώργου Αργυράτου
πληροφορίες για το σεμινάριο “Αναπνοή & Ενεργειακή Θεραπεία” του Γιώργου Αργυράτου

Γιώργος Αργυράτος

Ο Γιώργος έχει υπόβαθρο κλασικής μουσικής και τραγουδιού, και είναι κάτοχος Διπλώματος Μονωδίας (Όπερα). Το συνεχές ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της φωνητικής του τεχνικής και των ερμηνευτικών δεξιοτήτων του στην όπερα τον έφερε σε επαφή με την τεχνική Alexander στη Σχολή Juilliard της Νέας Υόρκης. Μετά από σημαντική αλλαγή στις οπερατικές επιδόσεις του και συνολικά στη ζωή του, αποφάσισε να μελετήσει την τεχνική. Αποφοίτησε από το παγκοσμίου φήμης Balance Arts Center στη Νέα Υόρκη ως πιστοποιημένος δάσκαλος και μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Τεχνικής Alexander (AMSAT). Κατά τα τελευταία έντεκα χρόνια, ο Γιώργος υπήρξε επίσης δάσκαλος μουσικής και διευθυντής σε ιδιωτικά σχολεία της Νέας Υόρκης, τραγούδησε ως τενόρος με τις Dicapo Opera, dell’Arte Opera Ensemble, Regina Opera, Opera Manhattan, Amore Opera, Altamura Center, Thessaloniki Opera, Rhodes International festival, ενώ ταυτόχρονα έκανε την Ελληνική οπερέτα γνωστή στην ΝΥ και στο Connecticut μέσα από παραστάσεις σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Σήμερα, ο Γιώργος μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Νέας Υόρκης, όπου μπορείτε να τον βρείτε να διδάσκει στο Balance Arts Center, και Αθήνας, ως συνιδρυτής του The Holistic Awareness Center. Eίναι επίσης ο δημιουργός του HAC Method, μίας αποτελεσματικής προσέγγισης που μεταξύ άλλων συνδυάζει αρχές από τις τρεις μεθόδους που διδάσκει ο Γιώργος: 1) την κινησιολογική Tεχνική Αλεξάντερ, 2) το Healing Τouch, μια μέθοδο που χρησιμοποιείται συνήθως από νοσηλευτές στα περισσότερα νοσοκομεία των ΗΠΑ για την παροχή εναλλακτικής θεραπείας και ανακούφισης, και 3) το Breatheology, ένα σύστημα που προάγει τεχνικές συνειδητής αναπνοής, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν όχι μόνο επαγγελματίες που χρειάζεται να ελέγχουν άριστα την αναπνοή τους (π.χ. αθλητές, δημόσιοι ομιλητές κ.ά.) και ανθρώπους σε διαδικασία αποκατάστασης, αλλά και όσους αναζητούν απλά και πρακτικά εργαλεία για τη βελτίωση της καθημερινής τους ζωής.

Φέτος οι συνεργασίες του, εκτός από το Faust Culture, περιλαμβάνουν το Balance Arts Center στην ΝΥ, το Στούντιο Όπερας στην Αθήνα, εβδομαδιαία μαθήματα στον Δήμο Ψυχικού- Φιλοθέης, καθώς και workshops στην Μουσική Ακαδημία Σπετσών (MAAKSS).

Περισσότερα στο holisticawarenesscenter.com